perjantai 25. lokakuuta 2013

Kasviscurry à la tuulentupa

KASVISCURRY Á LA TUULENTUPA

2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni tölkki herkkusieniä
10 kirsikkatomaattia
150 g leipäjuustoa
1 tölkki kookosmaitoa
1 dl ruokakermaa tai vettä
2 tl curryjauhetta
1/2 tl jeeraa
1 tl basilikaa
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
(2 tl vehnäjauhoja)
Paistamiseen: (kylmäpuristettua) rypsiöljyä

1. Pese kasvikset, viipaloi sipuli, kuutoi paprika ja kesäkurpitsa, puolita tomaatit ja valuta herkkusienet.
2. Kuumenna wokissa öljy. Lisää mausteet (paitsi suola) ja puristetut valkosipulinkynnet. Sekoittele, kunnes seos kuplii ja alkaa tuoksua.
3. Lisää sipuli, paprika, herkkusienet, kesäkurpitsa ja hunaja. Paista koko ajan sekoitellen viitisen minuuttia tai kunnes kasvikset alkavat hiukan pehmetä ja saada väriä.
4. Lisää suola, kirsikkatomaatit, kuutioitu leipäjuusto, kookosmaito ja ruokakerma/vesi. Sihtaa joukkoon vehnäjauhot, sekoittele ja jätä porisemaan hiljaiselle tulelle 10-15 minuutiksi.
5. Nauti sellaisenaan tai tarjoa valmiin curryn kanssa kookoshiutaleilla maustettua riisiä (= Keitä riisi ohjeen mukaan ja lisää valmiiseen riisiin 2-3 rkl kookoshiutaleita.)

http://tuulentupa.blogspot.fi/2010_08_01_archive.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti