tiistai 14. toukokuuta 2013

Värien merkitys



Sininen

Pukeutumisopas: Sininen on järjen väri. Se viestii luottamusta, rauhaa ja järjestystä. Tumma laivastonsininen yhdistyy usein auktoriteetteihin: poliisit käyttävät usein sitä univormuissaan.

Väriterapeutti: Sininen rauhoittaa ja viilentää. Se on myös totuuden ja korkeamman älyn sekä myös surun ja masennuksen väri. Sinistä pidetään maskuliinisena, mutta se on feminiininen väri.




Vihreä

Pukeutumisopas: Vihreä on ruohon ja lehtien väri. Se viestii rauhallisuutta ja vakuuttavuutta, ja se osoittaa myös luovuutta ja mielikuvitusta. Joskus vihreää pidettiin epäonnen värinä.

Väriterapeutti: Vihreä on rakkauden ja huolenpidon väri. Se merkitsee itsensä ja toisten rakastamista. Vihreä parantaa ja hoitaa. Se myös lisää toivoa ja luottamusta.




Punainen 

Pukeutumisopas: Punainen on energinen väri, se antaa itseluottamusta ja hallinnantunteen. Se viestii iloisuudesta mutta myös vaativasta luonteesta.

Väriterapeutti: Punainen on voiman, kiihkon ja energian väri. Se on voittajan väri. Punaiseen pukeutuva ei häpeä vartaloaan eikä seksuaalisuuttaan.




Musta

Pukeutumisopas: Musta voi viestiä auktoriteetista. Moni nainen valitseekin sen virkapuvukseen. Se kertoo mielikuvituksen puutteesta ja vihjaa, että piiloudut värin taakse.

Väriterapeutti: Musta peittää ja salaa. Se on suojaväri, joka auttaa, kun elämä on vaikeaa. Jos käytät paljon mustaa, sielusi komeroista voi löytyä yllättäviä, kipeitäkin asioita.




Ruskea

Pukeutumisopas: Ruskea viestii ystävällisestä, maanläheisestä mutta vakavasta asenteesta. Se on hyvä, lämmin väri, jos haluat vaikuttaa vähemmän uhkaavalta.

Väriterapeutti: Ruskea on Äiti-Maan väri ja se viestii turvallisuutta. Jos pukeudut ruskeaan, saatat vetää puoleesi ihmisiä, jotka kaipaavat turvallista olkapäätä, johon nojata.




Valkoinen

Pukeutumisopas: Valkoinen viittaa puhtauteen ja raikkauteen. Puhtaanvalkoinen voi olla kova väri, mutta kuviointi pehmentää vaikutelmaa.

Väriterapeutti: Valkoinen on viisauden ja puhtauden väri. Se kääntää uuden lehden elämässä. Liiallisena se on steriili ja kertoo jäätyneistä tunteista.




Vaaleanpunainen

Pukeutumisopas: Vaaleanpunainen viestii lempeyttä ja empatiaa. Se korostaa naisen feminiinistä puolta, ja joka naisella pitäisi olla jotain vaaleanpunaista.

Väriterapeutti: Vaaleanpunainen liittyy epäitsekkääseen rakkauteen, lempeyteen ja hoivaamiseen. Sillä on rauhoittava vaikutus ja se tuo lohtua tunne-elämään.




Violetti

Pukeutumisopas: Violetti viestii luovuudesta ja herkkyydestä, ja se on myös hengellisyyden väri. Ken haluaa näyttää sovinnaiselta, ei käytä violettia.

Väriterapeutti: Violetti on kuninkaallinen väri. Se edustaa hengen aatelia. Nöyryys on keskeinen viesti, ja se liittyy kykyyn ymmärtää ja kuunnella.




Beige 

Pukeutumisopas: Beigessä ei ole mitään uhkaavaa, kaikki beiget ovat ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä. Erinomainen väri, jos tarkoituksena on saada toinen ihminen avautumaan.




Turkoosi

Väriterapeutti: Turkoosiin liittyy luovuus ja vapaus. Se lisää kykyä kommunikoida. Turkoosi vaate lievittää esiintymispelkoa. Se ärsyttää sangen harvoja.




Keltainen

Väriterapeutti: Keltainen on valoisa, eloisa ja onnellinen, optimismin ja itsetunnon väri. Keltaiseen pukeutuva on säteilevä, perusonnellinen ja karismaattinen.



Lähteet: Henderson, Veronique & Henshaw, Pat: Oikeat värit, varma tyyli – Pukeudu väri- ja vartalotyyppisi mukaan. Karisto 2006.
Pohjalainen, Ilona: Elämän värit. Rarissima 2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti