perjantai 6. syyskuuta 2013

Kasvismakaronilaatikko




Löytyi vanhasta MeNaiset-lehdestä tällainen hyvä kasvismakaronilaatikon ohje, tätä olen tehnyt monet monet kerrat. Tää on siitä kiva, että tästä riittää ruokaa useammaksi päiväksi yhdelle hengelle, jos samaa ruokaa vaan viitsii syödä 3 päivää peräkkäin. Voihan sitä toki pakastaa, jos jaksaa.


Itse olen vähän muokannut reseptiä, eli soijarouheen tilalla käytän Hälsans Kök:in kasvismureketta, jota laitan yleensä 3 dl. Ja aurinkokuivattuja tomaatteja laitan kokonaisen desin koska on sääli avata sitä isoa purkkia vaan puolen desin takia.


Kasvissyöjän makaronilaatikko

6 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 pientä porkkanaa
1 rkl öljyä
2 dl soijarouhetta
2 1/2 dl soija- tai kauramaitoa
1 prk (400g) kuorittuja tomaatteja
1 tl sokeria
1/4 tl cayennepippuria
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna
5 dl makaroneja
2 1/2 dl soija-tai kaurakermavalmistetta
pinnalle tomaattiviipaleita
koristeeksi tuoretta basilikaa


Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Kuullota kasviksia paistinpannulla öljyssä 3-5 minuuttia. Lisää pannulle soijarouhe, -maito ja tomaatit liemineen. Anna porista keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää sokeri, mausteet ja aurinkokuivatut tomaatit. Keitä makaroneja puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Sekoita valutetut makaronit soijarouhekastikkeeseen ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kaada kerma vuokaan. Peitä ruoan pinta tomaattiviipaleilla. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti