torstai 18. huhtikuuta 2013

Entiset elämät




Olen tilannut näkijöiltä tulkintoja menneistä elämistäni:


Ensimmäinen on harvinaislaatuinen ollakseen ensimmäinen muistikuva jonkun menneistä elämistä--

--Olet ollut voimakas parantaja joka on jostakin syystä ajautunut mustaan Afrikkaan. Et ole osannut maan kieltä, mutta olet rodultasi paljon suurempi ja vaaleampi kuin alkuasukkaat, jotka kunnioittavat sinua jumalana ja tuovat sinulle ruokaa ja uhreja luolaan jossa majailet ylhäällä kalliolla. Olet luultavasti pelastautunut Atlantiksen tuholta ja eristyksissä omasta heimostasi.
Kärsit ajoittaisesta yksinäisyydestä, mutta hyväksyt tehtäväsi mustien auttajana ja odotat hetkeä jolloin saat viestejä läheisiltäsi telepaattisesti ja tiedät minne jatkat matkaasi. Jonkin ajan kuluttua lähdetkin rannikolle (jonnekin kultarannikon tienoille)jossa on joukko kaltaisiasi.
Sinulla on kaunis vaaleansini-valkoinen kaapu ylläsi ja vaaleat,pitkät hiukset. Otsassa ja käsissä tähtikuvioiset. kultaiset parantajan symbolit.

--Paikasta toiseen: Olet cowboy, joka lassoa kieputtaen valmistautuu pyydystämään vasikan. Sinulla on pilkullinen intiaaniponi ja klassiset lännenmiehen varusteet, hapsuhousut ja lierihattu. Olet keski-ikäinen, luisen jäntevä, vaaleat lyhyet hiukset ja ahavoituneet posket.
Keskilännessä. Aidan vieressä sinua ihaillen mutta hiukan ujosti katsoo neito jolla on ruskeat letit. Haluat valloittaa hänet, vaikka hän tietää kyllä oman arvonsa eikä ole helppo tapaus. Kaverit iskevät sinulle silmää mälli huulessa - he näkevät pelin hengen.Kiertelevää elämää, rahat menevät heti kun tilipussi on saatu.
Raskas työ, raskaat huvit.

-- Sinulla on keltainen silkkileninki päällä, katselet kuvajaistasi soikeasta, kultakehyksisestä peilistä. Huoneet ovat avaria ja lattia kiiltää kuin peili.
Olet kuitenkin hiukan ikävystynyt ja yksinäinen. Tunnet turhautuvasi kun tapat aikaasi ristipistoja tehden ja miestä kotiin odottaen. koet olevasi koriste-esine jota näytellään miehen työkavereille, jonka täytyy niiata nätisti, tarjoilla hyvää ruokaa ja laulaa sievästi. Tunteenne ovat aika pinnallisia - järjestetty avioliitto ja sinä nuorempi kuin rahakas mutta rahvaanomaisempi miehesi joka käyttää monokkelia.
Saat keskenmenon tms. vakavia komplikaatioita ja ilmeisesti hankaluuksia saada lapsia. Miehesi kuoleman jälkeen köyhdyt ja toimit seuraneitinä tms. vanhempi rouva ja nuoria neitoja joille olet sivistynyttä seuraa. Itävalta ehkä 1800-luku

-- Keskiluokkainen elämä, aurinko paistaa kodikkaaseen tupaan, lähellä väikkyy järvi. Tulette hyvin toimeen ja teette kovasti työtä. Sinulla on paksuletti niskassa käätynä (vaalenruskeat hiukset, lämmin sävy) Miehesi on hoikka, keskipitkä tai hiukan yli. Tummanruskeat, lyhyeksileikatut hiukset. Hän tulee tupaa, ottaa sinua vyötäisiltä kiinni ja pyöräyttää. Kertoo jonkun uuden, hyvän asian. Teillä on muutama palkollinen töissä, lapsia paitasillaan tuvassa 2-3. Erityisesti mieleen jää melko suomalaisen näköinen vaalea poika - iältään n. 4-5 v. vahva pikku vesseli. Lapset pomppivat ympärillä: Mitä äiti, mitä mitä nyt! Kaikki ovat innoissaan.
Tyttö on vanhin ja vielä on nuorin aika vauva.Ilmeisesti miehesi on ostanut teille uuden kodin, hienon kaupunkitalon. Hän on opettaja kymnaasissa- saanut paikan sieltä. Sinullakin on koulutusta, tosin perheenäidin työ on tärkeintä. Olet hyvä rouva ja tuet miestäsi hänen työssään. Hän arvostaa mukavia kotioloja. Iltaisin istut keinustuolissa ja neulot tai korjaat vaatteita. Miehesi lukee lehteä ääneen ja polttaa piippua. Oikein leppoisaa.Lapsenne menestyvät hienosti opinnoissa ja olet ylpeä kun ainakin kun pojat saavat valkolakkinsa.

--Muusikko. Huilisti. Hauskuttaja =). Sirkus tai kiertävä teatteriseurue. Useita satoja vuosia sitten. Ihmiset heittävät rahaa hattuun ja esiintyjä kumartaa syvään. Hänellä on nuorikko odottamassa vaunuissa. Elämä on iloista ja onnellista. Paljon hymyileviä kasvoja.

--Maanviljelijä, maamies, raivaaja: Hän tulee painavin, raskain askelin myöhään illalla pieneen pirttiin saappaat mullassa. Hiki helmeilee ohimoilla ja selkä on rasittunut raskaassa työssä. Alustalainen, torppari. Peltojen raivaus oli kovaa työtä ja isännälle oli oltava nöyrä ja kuuliainen. Tältä torpparilta näyttää löytyneen omaakin tahtoa, koskapa askellus on itsetietoinen ja varma. Elämä oli kovaa ja sisua tarvittiinkin.
Yöunet jäivät raivaajilta useinkin vain muutamaan tuntiin. Raskas työ ja vähäiset yöunet, kehno ravitsemuskin lyhensi torppareiden elinikää huomattavasti. Lapsia tuli perheeseen säännöllisesti miltei vuosittain ja heitä kuoli kulku- ja lastentauteihin jo aivan pieninä. Lapseen ei usein uskallettu tämän vuoksi edes kiintyä. Paradoksaalista on, että tämän vähäisen kiintymyksen ja hellyyden osoittamisen vuoksi lapset myös sairastuivat helpommin.
Lasten menetyksen surua näen myös tässä inkarnaatiossa. On myös iloa lapsista, mies hypittää pientä lasta korkealle ilmaan ja iloitsee lapsistaan aidosti.

--Eteen tulee kuva naisesta, joka on pukeutunut 1800-luvun valkoiseen, kauniiseen pukuun. Nainen on tumma, nuori ja kaunis. Ruotsinsuomalaisuus nousee tässä vahvasti esiin. Näen myös vauraan kartanon ja rannassa veneen. Tehdään venematkoja läheiseen saareen ja huvitellaan. Elämä on helppoa ja vaivatonta.
Runokirjan etusivulla lukee 'älskade' tai 'älskning', rakkaani tai kultaseni...ei jätä arvailujen varaan, että kirja on saatu rakastetulta.

-- Tämän mainitsemasi elämän näen menevän Ranskaan tuonne 1800-luvun lopulle. Kartanonherran tytär olet, oikein sivistyneestä perheestä, mutta ah ja voih, tätä tylsyyttä! Sinä saat kaiken, mitä haluat. Hevosia rakastat, niiden seurassa vietät aikaasi, näen tässä kolme hevosta, jotka omistat. Ei siis ole mielikuvituksesi tuotetta vaan muistijälki edellisestä elämästäsi. Et ehtinyt elää kauan, menehdyit keuhkoihin menneeseen sairauteen kuumeen jälkitilana.

-- Aistimuksen saan sinusta vauvana kohdussa vielä, kovasti olisit valmis syntymään, on ahdasta jo, mutta jokin tekee sinut levottomaksi. Seuraava näky kertoo, että äitisi onkin sinua yksin odottamassa, isäsi ei halua olla mukana elämässänne. Äitisi tuntee hylätyksi tulleen oloa, mutta päättäväisyys on, että kanssasi pärjää, sinut haluaa. Tosin epätoivoakin hänessä aistin, miettii, miten pärjäätte. Ulkopuolisia paineita lastataan äitisi mieleen, sillä siinä ajassa ei ole hyvä yksin lasta saada. Menee juuri ennen kartanoelämää. Synnytys on todella rankka ja menehdytte siinä molemmat.

 -- Sitten on ananasviljelmä Etelä-Amerikassa. Mikähän mahtaa olla suhteesi ananaksiin nykyään? Koko perhe on viljelmillä töissä, sinä nuorena naisena jo. Asutte siinä samalla tilalla, isäsi jonkinlainen työnjohtaja, olette hivenen ylempänä muita ja sinua halveksitaan alempiarvoisten työläisten puolelta. Mutta empaattisuutta sinulta löytyy, ja voimaakin eriarvoisuutta vastaan taistella. Kovasti yrität saada tasa-arvoa tilalle, ja hyvälle alulle sen saatkin. Tyttäresi jatkaa sitä sinun menehdyttyä hevosonnettomuuden myötä. Tässä elämässä sinulla on ihana aviomies ja kolme lasta; kaksi tyttöä ja poika. Tyttärestäsi tuli oikeuksien puolesta taistelija ja taitaapa hänelle olla oma muistomerkkikin jossain päin etelä-Amerikkaa. Nyt ei ollenkaan näytetä tarkemmin paikkaa.

- Leipurimies, pitää omaa hyvin menestyvää ja suosittua leipomoa. Keskiaika, jokin Keski-Euroopan maa, ehkäpä Saksa. Oikein pidetty mies, iloinen ja leppoisa.

- Pieni arka katulapsi, poika. Ehkä vähän rampa tai vammautunut jollain lailla. Ei puhu, elää pääasiassa yksin, karttaa ihmisiä (olisiko paniikkihäiriö tai traumoista johtuvaa arkuutta?)

- Nuori aatelismies, joskus Keski-Ajalla, veikkaan ehkä 1400-lukua (sanotaan 1300-1500 välillä). Harrastaa metsästämistä jousella ja haukalla. Turkoosit trikoot nousevat mieleen ja tumma asuste, taitaa kuule olla 1500-lukua niiden vaatteiden perusteella.

- Nuori merimies, joka rakastaa merta ja jolle laivat ja elämä siellä ovat kaikki kaikessa. Työskentelee isolla laivalla, ehkä kaljuunassa. 1700-luku, on mahdollisesti mukana joko etsimässä siirtomaita tai kauppareitillä emämaasta siirtomaahan liikennöivällä laivalla. Hyvin tyytyväinen mies, riuskaotteinen ja hyväkuntoinen. Sairastuu tosin eräällä matkalla niin pahasti, että meinaa kuolla, muttei siltikään jätä laivaelämää. Perhe saattaa vähän paheksua miehen olemista merellä, pitäisi mennä naimisiin (ja ilmeisesti menetkin) ja olla kotona vaimon luona kuten muutkin. Eli siis lapsenomainen tyyppi, joka seuraa sydäntään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti