6 annosta
250 g lasagnelevyä
Täyte
3 kpl porkkanaa
2 kpl sipulia
1 kpl punaista paprikaa
1 rkl hunajaa
4 kpl valkosipulinkynttä
6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
1 kpl kesäkurpitsaa
1 kpl basilikaruukkua
1 kpl oreganoruukkua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Juustokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
200 g mozzarellaa raastettuna
1 dl parmesaania
suolaa
viherpippuria
muskottipähkinää
Paista oliiviöljyssä pannulla raastetut porkkanat, silputut sipulit ja pilkottu paprika. Anna pehmetä. Lisää hunaja, murskatut valkosipulit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Anna muhia 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi silputut yrtit ja maun mukaan suolaa ja pippuria.
Sulata voi kattilassa. Älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää mozzarellaraaste ja puolet parmesaanista. Anna juustojen sulaa ja sekoita hyvin. Mausta ja nosta pois levyltä.
Voitele lasagnevuoka. Lado pohjalle kasvisseosta ja viipaloi päälle kerros kesäkurpitsasiivuja (noin puolen sentin siivuja). Kaada päälle juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päälimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkeen loppu niin, että levyt peittyvät.
Ripottele päälle loppu parmesaani. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta ruoka uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia foliolla peitettynä.
http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/herkuttelijan_kasvislasagne
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti